pluizentondeuses

Wat is een pluizentondeuse en hoe kies je een goede uit?

Heb je last van pluisjes op je kleding? Dan kan de pluizentondeuse een oplossing bieden. In dit artikel bespreken we wat een pluizentondeuse precies is en hoe je de juiste pluizentondeuse uitkiest.

Wat is een pluizentondeuse?

De naam zegt het al: een pluizentondeuse is een tondeuse voor pluisjes. Dit betekent dat je met dit apparaatje allerlei soorten pluis op een simpele manier van je kleren kunt verwijderen, zonder dat je hierbij de stof beschadigt. Ook kan de tondeuse gebruikt worden voor andere materialen, zoals gordijnen, tapijten en beddengoed. Over het algemeen wordt hij echter vooral gebruikt voor kleding, omdat kledingstukken vaak gemakkelijk pluisjes verzamelen. Daar komt bij dat pluis op een kleding soms een wat onprofessionele of slordige indruk kan geven.

Met name truien van kasjmier en wol zijn gevoelig voor pluis. Als je deze kledingstukken bezit, dan kan het dus zeker het overwegen waard zijn om een pluizentondeuse aan te schaffen. Hiermee kun je de pluis snel en effectief verwijderen.

Een pluizentondeuse is een apparaatje dat je, zoals een normale tondeuse, in je hand moet houden. Vervolgens beweeg je de tondeuse eenvoudigweg heen en weer over de kleding, net zo lang tot je ziet dat het oppervlakte van de kleding weer helemaal pluisvrij is. Je scheert dus als het ware je kleding. Het apparaatje beschikt over verschillende kleine mesjes die de losse pluisjes meenemen.

pluizentondeuseHoe kies je een goede pluizentondeuse uit?

Er zijn verschillende soorten pluizentondeuses te koop. Hoe zorg je nu dat je de juiste uitkiest? Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten wat voor soort materiaal je ermee wilt behandelen. Ook is het belangrijk om een keuze te maken tussen een elektrische en een handmatige pluizentondeuse. Meer daarover kan je in deze gids over pluizentondeuses vinden bij Techgeek.

Elektrische pluizentondeuses maken gebruik van batterijen of een stopcontact. Het voordeel van deze tondeuses is dat ze over het algemeen efficiënter en sneller te werk gaan. Heb je regelmatig last van pluis of ben je van plan om grote oppervlaktes pluisvrij te maken? Dan is het aan te raden om voor een elektrische pluizentondeuse te kiezen.

Als je van plan bent om minder vaak gebruik te maken van de pluizentondeuse, of als je erg delicate stoffen ermee wilt behandelen, dan kun je ook overwegen om een pluizentondeuse aan te schaffen die niet op elektriciteit werkt. Het voordeel hiervan is ook dat je je niet met batterijen of stroom bezig hoeft te houden. Wel vergt deze pluizentondeuse over het algemeen wat meer inspanning.

Verder heb je nog veel keuze in formaat. Als je van plan bent om grote oppervlaktes met de tondeuse te behandelen (bijvoorbeeld beddengoed of tapijten), dan kan het slim zijn om ook een grote pluizentondeuse aan te schaffen. Zo ben je eerder klaar met het verwijderen van al het pluis. Maar ben je van plan om de pluizentondeuse alleen voor kleine oppervlaktes (bijvoorbeeld voor shirtjes) te gebruiken, dan kan het juist makkelijk zijn om een wat kleiner formaat aan te schaffen. Zo kun je ook lastige plekjes wat makkelijker bereiken. Daarnaast kun je een kleiner formaat, als je bijvoorbeeld op reis gaat, gemakkelijk met je meenemen.