gaming nft

Geld verdienen met de play to earn game Mirandus

De gamewereld is stilletjes aan het veranderen en dat heeft grotendeels te maken met de opmars van de play to earn games. De afgelopen jaren zijn er diverse spellen uitgekomen die de mogelijkheid bieden om geld te verdienen. De games zijn ook populair in de derdewereldlanden, maar ook zeker in Europa. In 2022 werd het splinternieuwe spel ‘Mirandus’ gelanceerd. Het spel van Gala Games is al getest en er kwamen ongekend veel positieve berichten naar buiten. De magische wereld van Mirandus zou de kans bieden om winst te maken en dus ook echt geld te verdienen. In dit artikel vertellen wij meer over de mogelijkheid van de RPG-game Mirandus.

Wat is Mirandus

De blockchain-game Mirandus is een zogeheten ‘Massive Multiplayer Online Role Playing Game’. Het genre is ongekend succesvol en biedt de mogelijkheid om met onwijs veel spelers op hetzelfde platform te spelen. Daarnaast kan jij ook geld verdienen door het spel gaan spelen, het is niet voor niets een play to earn game. De unieke stijl van de magische wereld zal de meeste spelers wel aanspreken. Er zijn in deze virtuele wereld een vijftal groepen te vinden, ook wel citadels genoemd. Het gaat om de zon, maan, wind, sterren en de aarde. Het spel kent een prachtig verhaal, maar uiteindelijk draait het toch meer om de inkomsten.

Je kan als speler het verhaal van Mirandus zelf ervaren. Zodra jij begint aan het spel zal het belangrijkste karakter je verwelkomen met een bijzondere vraag, namelijk of jij op zoek bent naar magie. Vanaf dat moment zal jij kennis gaan maken met de wereld en zal het avontuur-karakter je een rondleiding geven. Allerlei soorten magische wezens verschijnen op het scherm, zoals een elf en een dwerg. Je komt uiteindelijk terecht in het virtuele land ‘narrows landing’. In deze open wereld is het uiteindelijk doel om grondstoffen te verkrijgen, want die leveren een geldbedrag op. De grondstof heeft de naam ‘materium’ gekregen en is dus zeer lucratief.

mirandus play to earn

Mirandus NFT’s

In het spel Mirandus kan jij de beschikking hebben over een non-fungible token (NFT). De tokens zorgen ervoor dat jij meer mogelijkheden krijgt in het spel. Het lijkt er echter op dat je ook zonder NFT’s straks een inkomen kan halen uit de play to earn game. Echter kan jij wel meer inkomsten binnenhalen met een NFT, dus het kan een goede investering zijn. Er zijn meerdere soorten NFT’s beschikbaar.

Exemplars

De examplars zijn eigenlijk gewoon de karakters in het spel. Het gaat om de normale mensen, maar ook orcs of een dwergje. In de eerste maanden van 2022 werden de NFT’s al veel gemint en aangeboden op de NFT-marktplaatsen. Een avatar is behoorlijk essentieel en beschikt over unieke krachten. Je kan met een Exemplar namelijk opdrachten voltooien, zoals het zoeken van een verborgen schat of het verslaan van een kwaadaardig wezen. Je kan door opdrachten succesvol te voltooien beloningen krijgen en dus ook een extra zakcentje verdienen.

Deeds

Er zijn vanzelfsprekend ook weer stukken land te koop in Mirandus. Dat is meestal het geval in een metaverse wereld en dat is ook nu het geval. De landschappen hebben de naam ‘Deeds’ gekregen en er zijn er exact 1625 beschikbaar. Het lage aantal stukken land heeft voor een verhoogde zeldzaamheid gezorgd en een extreem hoge prijs. Het fijne aan het beheren van land is dat jij op die manier ook geld kan verdienen, bijvoorbeeld door een winkeltje te bouwen. Het aantal manieren waarop jij geld kan verdienen met de Deeds zal in de komende maanden nog worden uitgebreid.

Buildings

De buildings (gebouwen) zijn eigenlijk alleen van toepassing voor de personen die een stuk land beheren. Je kan alleen in dat geval een gebouw plaatsen binnen deze unieke wereld. Echter is het stiekem ook mogelijk om een building te pachten van een andere speler. Het is op die manier mogelijk om geld te verdienen door bepaalde diensten aan te bieden, je kan bijvoorbeeld een smid worden en inkomsten vergaren.

Ships

De ships spelen eveneens een belangrijke rol in de wereld van Mirandus. Er is een zeegebied en daar kan jij als speler gebruik van gaan maken. De eerste schepen werd begin 2022 verkocht en er zijn diverse soorten schepen verkrijgbaar. Natuurlijk koop jij niet alleen een NFT schip, maar krijg jij daar ook de benodigde vracht en enkele bemanningsleden bij. Je zal hoogstwaarschijnlijk ook eens moeten aanleggen en dat kan op één van de docks. De docks zijn te koop, maar kan je ook huren of uitlenen.

Cementery

Het klinkt gek, maar ook in de virtuele wereld van Mirandus ligt de dood op de loer. Je kan ervoor kiezen om een eigen begraafplaats te maken. Een speler zijn avatar kan overlijden, maar dan kan je begraven worden en naar de onderwereld worden gebracht. Vervolgens is het via die weg mogelijk om weer tot leven te komen. Echter is een plekje op de begraafplaats niet gratis, daarvoor moet je geld betalen. Jij kan als bezitter van een begraafplaats de inkomsten binnenhalen. De huidige prijs voor een cementary is 10 Ethereum.

https://www.youtube.com/watch?v=VRapgtLBTc4

Materium

Materium is een magische substantie die jij kan gaan gebruiken voor toverdrankjes en andere doeleinde. Je kan bijvoorbeeld jouw karakter van extra krachten voorzien door een toverdrankje te maken. Het is ook mogelijk om wapens nog krachtiger te maken of toverspreuken uit te voeren. Materium kan ook worden gezien als een brandstof, bijvoorbeeld voor het teleporteren. Vooralsnog kan jij Materium alleen nog in het spel verkrijgen. In de nabije toekomst zal het mogelijk zijn om het goedje te verkopen op de NFT-marktplaatsen, waaronder het alom bekende OpenSea.

Verliezende speler in Mirandus

Mirandus is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De play to earn game kan namelijk ook minder positief verlopen, bijvoorbeeld wanneer jouw avatar komt te overlijden. In dat geval kan je naar een begraafplaats worden overgebracht tegen een vergoeding, dat kost geld. Daarnaast kan het voorkomen dat de avatar minder sterk terugkeert in het spel en misschien wel een ziekte krijgt. Probeer er dus rekening mee te houden dat het ook mogelijk is om geld te verliezen in het blockchain spelletje.

Waar kan ik een NFT kopen?

De NFT’s in de play to earn game Mirandus werden in eerste instantie alleen aangeboden op het platform van Gala Games. De koper dient de transactie te voltooien met de beroemde Gala tokens. De eerste NFT’s zijn ook al verschenen op het platform van OpenSea. Je kan dus op meerdere plekken terecht voor het aanschaffen van een non-fungible token. De Gala token (GALA) is verkrijgbaar bij meerdere exchanges en brokers. Je kan de tokens ook aanschaffen als investering zonder daadwerkelijk de game te spelen.